Kurací paprikáš s domácimi haluškami

Potrebujeme:
400 g kuracieho mäsa
hladká múka
3 lyžičky mletej červenej papriky
2 ks cibuľa, soľ, vegeta, olej
bobkový list
Domáce halušky:
400 g polohrubej múky
2 ks vajce
250 ml mlieka
soľ, muškátový orech

Postup:
Cibuľu si nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým nám mäso nepustí šťavu. Postupne osolíme, pridáme červenú papriku, bobkový list a zalejeme vodou.(1-1,5l) Necháme variť 30 minút, kým nám mäso nezmäkne. Keď máme paprikáš uvarený, zahustíme si ho hladkou múkou, ktorú sme si rozmiešali v troche vody a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme vegetou.

Domáce halušky:
Múku si dáme do misky, osolíme, nastrúhame trošku muškátového orieška, pridáme vajcia, múku a s mixérom vymiešame hladké cesto. Takto pripravené cesto si dáme na hádzač halušiek a hádžeme halušky do vriacej vody, ktorú sme si osolili a pridali trošku oleja. Halušky varíme 5 minút, scedíme a omyjeme ich pod studenou vodou, aby neboli slizké.




Loading Facebook Comments ...