Kapor na španielsky spôsob

Ingrediencie

– 1,2 kg vypitvaného kapra
– 1 lyžičku soli
– 1 dl mlieka
– 50 g hladkej múky
– 3 lyžice masla
– mleté čierne korenie
– mletú červenú papriku
– citrón
– 0,7 dl oleja
– 1 cibuľu
– 4 dl bieleho vína
– 1 dl rybieho vývaru
– 60 g mandlí
– 1 lyžicu konzervovaných kapár

Postup

Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, vykostený, umytý a osušený kapor sa nakrája na kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Nakrájané kusy kapra sa osolia, pokvapkajú polovičným množstvom citrónovej šťavy a nechajú odležať. Na oleji sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa dozlata, zapráši polovičným množstvom múky a opraží. Opražená múka s cibuľou sa zaleje vínom, podľa potreby aj vodou, okorení mletým čiernym korením, paprikou a varí sa asi 10 minút. Pridajú sa na jemné rezance nakrájané, olúpané mandle, nadrobno nasekané kapary a dochutí sa soľou a zvyškom citrónovej šťavy. Odležané porcie ryby sa nakrátko vložia do mlieka, obalia vo zvyšku múky a na rozohriatom masle sa opečú dozlata. Upečené porcie kapra sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú omáčkou, krátko povaria a hneď sa podávajú. Vhodné prílohy: ryža dusená, varená, ochutená maslom, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.




Loading Facebook Comments ...