Indické placky Čapáti

Suroviny:

– 2 hrnčeky múky Atta (celozrnnej múky)
– soľ
– šťava z maličkého citróna
– 1 pohár vlažnej vody

Postup:

1. Používam múku Atta. Je to celozrnná múka, ale keď už vaľkám placky, na vaľkanie používam múku Maida, čo je hladká biela múka. Zmiešame múku so soľou.

2. Pridáme vodu a šťavu z citróna a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté „odpočívať“.

3. Cesto rozdelíme na guľôčky veľkosti väčšej pingpongovej loptičky a postupne vaľkáme na placky. Placku asi 3 krát preložíme ako je ukázané na obrázku a znova vyvaľkáme na tenko.

4. Opekáme na predhriatej, suchej panvici na stredne silnom ohni z oboch strán. Hotové odložíme do kuchynskej utierky, aby zostali mäkké. Podávame čerstvé.

Tip: Každú placku je možné potrieť troška maslom.




Loading Facebook Comments ...