Indické kurča so špenátom

Ingrediencie

– 4 kuracie prsia bez kože
– 1 malá cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 3 PL oleja
– 2 tenké plátky čerstvého zázvoru
– 1/2 ČL mletej kurkumy
– 1/2 ČL mletej rasce
– 1/2 ČL mletého koriandra
– 1/2 ČL čili korenia
– 1/4 ČL korenia garammasala
– 2 paradajky
– 150 ml smotany na šľahanie
– 200 g špenátu
– soľ
– mleté čierne korenie

Postup

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Nakrájanú cibuľu a cesnak krátko opražíme na oleji. Pridáme na jemno nakrájaný zázvor, kurkumu, rascu, coriander, čili a garam masala. Pražíme asi minútu. Paradajky nakrájame na väčšie kúsky a pridáme do hrnca. Dusíme ich za občasného miešania asi 7 minút, kým sa nerozvaria, a kým sa väčšina tekutiny, ktorú pustili, neodparí. Potom zvýšime teplotu a do hrnca vložíme mäso. Za stáleho miešania dusíme, kým mäso nie je krehké. Mäso osolíme, okoreníme, prilejeme smotanu a dusíme ešte asi 6 minút. Potom primiešame špenátové listy. Zmes necháme zovrieť a odstavíme.




Loading Facebook Comments ...