Hubový paprikáš s cestovinou (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)

Potrebujeme:

– 500g húb (hliva, šampiňóny, kuriatka alebo iné huby)
– 3PL oleja
– 1 cibuľa
– soľ
– 1ČL mletej červenej papriky
– 1/4 ČL bylinkového alebo hubového korenia
– 1/2l vody
– 2dl ryžového mlieka
– 1PL kukuričnej hl.múky
– 1PL Gustinu
– citrónová šťava

Ako na to:

Na oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané huby, papriku, korenie, soľ a trochu podusíme. Zalejeme horúcou vodou a varíme do zmäknutia asi 15 minút. V ryžovom mlieku rozmiešame múku a Gustin, prilejeme k hubám a necháme zovrieť. Podľa chuti dosolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s kukuričnými cestovinami (kolienkami alebo vrtulkami).




Loading Facebook Comments ...