Hovädzie plátky po Maďarsky

Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa ( roštenky ), soľ, hladká múka, 40 g tuku ( masti ), 100 g cibule, mletá pálivá paprika, 1 lyžica paradajkového pretlaku, drvená rasca, 1 strúčik cesnaku, majorán, 1 – 2 zelené papriky, 1 – 2 paradajky

Ako na to:
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, a poprášime múkou (v rukách pritlačíme ). Na rozpálenom tuku opečieme z oboch strán, potom vyberieme a tuk prelejeme do druhého hrnca. Do pôvodnej nádoby pridáme nadrobno krájanú cibuľu, papriku, pretlak, rascu, cesnak a majoránku, trochu podlejeme teplou vodou a chvíľu povaríme. Horúce nalejeme na plátky mäsa tak, aby boli zaliate, a pod pokrievkou pomaly dusíme. K polo dusenému mäsu pridáme umyté, očistené a pokrájané papriky a paradajky. Všetko udusíme domäkka. Podobne postupujeme aj pri príprave v tlakovom hrnci.

Príloha: ryža, upravené zemiaky, výborné sú halušky




Loading Facebook Comments ...