Hovädzí guláš netradičný

Ingrediencie: hovädzie mäso asi 60 dkg,
2 lyžice oleja ,
1 lyžica medu ,
1 lyžica paradajkového pretlaku ,
2 strúčiky cesnaku ,
1 bobkový list,
500 ml mäsového vývaru ,
250 g cibule ,
250 g mrkvy ,
500 g jabĺk ,
majorán,
citrónová šťava ,
mleté čierne korenie

Mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na horúcom oleji.

Primiešame med a paradajkový pretlak, pridáme očistený pretlačený cesnak, bobkový list a vývar a dusíme

asi 2 hodiny.

Potom osolíme a okoreníme.

Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu pokrájame

na kolieska a pridáme k mäsu.

Dusíme asi pol hodiny.

Pred dokončením pridáme na väčšie kocky pokrájané očistené jablká a majorán.

Nakoniec guláš ochutíme citrónovou šťavou.




Loading Facebook Comments ...