Hlivový paprikáš

Ingrediencie:
1 kg hlivy ustricovej
1 veľká alebo 2 menšie cibule
1 kyslá smotana (150 ml)
1 až 2 lyžičky mletej červenej papriky
biele korenie
soľ
olej
hladká múka

Postup:
Na oleji do sklovita opražte na kocky pokrájanú cibuľu. Vsypte mletú červenú papriku, premiešajte a ihneď zalejte vodou (ideálne vriacou, zovretou v rýchlovarnej konvici – ušetríte tak energiu). Vložte očistenú a pokrájanú hlivu, osoľte, okoreňte bielym korením a nechajte dusiť. Do udusenej zmesi pridajte kyslú smotanu vymiešanú s hladkou múkou. Nechajte zovrieť a minútu až dve varte. Paprikáš podávajte s haluškami alebo kolienkami, prípadne inou cestovinou.

Tipy:
Nožičky hlivy pokrájajte na drobno, prípadne posekajte. Varia sa totiž oveľa dlhšie ako klobúčiky.
Skúste pripraviť paprikáš zo šampiňónov, prípadne iných húb alebo špargle, cukety či baklažánu.




Loading Facebook Comments ...