Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob

Potrebujeme:

Na guličky:
 0,5.1kg mletého hovädzieho mäsa
 najemno nakrájana cibuľa
 1-2 čl rímskeho drveného kminu
 1-2 čj papriky
 soľ, čierne korenie
 vňať koriankra a petržlenu
Na omáčku:
 paradajky v konzerve
 1-2 čl rímskeho drveného kminu
 1-2 čl drveného zázvoru
 1-2 čl pretlačeného alebo stuhaného cesnaku
 soľ, čierne korenie
 vňať koriankra a petržlenu

Ako na to:

1. Do misky vložíme mleté mäso, nakrájanú cibuľku, vňať, posolíme, popepšíme, pridáme lyžičku alebo dve drveného kminu a papriku (záleží či máme pol kila alebo kilo mäsa). Toto premiešame rukou a vytvoríme malé guličky, ktoré dáme do panvice bez oleja – ak máme panvicu vhodnú na pečenie bez oleja. Ak nie, pridáme trošku oleja na začiatku. Popražíme okolo 20 minút s častým miešaním.
2. Popritom zmixujeme paradajky z konzervy s cesnakom, vňaťou, kminom, zázvorom, soľou a pepšom. Túto zmes pridáme do panvice keď je mäso hotové. Prikrijeme a varíme medzi 20-40 minút s miešaním. Záleží na tom akú hustú chcete omáčku. Čím dlhšie varíte, tým hustejšia je omáčka.
3. V Maroku sa tieto guličky jedia s chlebom. Pridáju sa nakoniec ešte vajíčka, ktoré sa dopražia v rúre. Ale v Anglicku na podobný spôsob ich možte nájť v reštaurácii s rižou. Ja som ich posledne robila s kašou a tá omáčka zmiešaná s kašou je úžas. Vyskúšajte. Pozrite si moje video (video.naserecepty.sk)…




Loading Facebook Comments ...