Fazuľová polievka s klobáskou

Ingrediencie

– 250 g fazule (necháme cez noc napučať)
– 1-2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľu
– 3 strúčiky cesnaku
– 3-4 lyžice paradajkového pretlaku
– 1 údená klobása
– 1/2 pochúťkovej smotany
– mletá paprika
– soľ
– vegeta
– majorán
– maslo na zjemnenie
– 100 g širokých rezancov

Postup

Na rozpálenom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, pretlačený cesnak, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou a necháme variť. Medzitým dáme zvlášť variť fazuľu. Uvarenú fazuľu vlejeme do hrnca s klobásou. Na rozpálenom oleji opražíme hladkú múku zalejeme vodou, vymiešame precedíme a vlejeme do polievky, pridáme smotanu a dochutíme soľou, vegetou, majoránom a zjemníme maslom. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode scedíme, premyjeme a podávame do každej porcie zvlášť.




Loading Facebook Comments ...