Falošná sviečková bez smotany (bez lepku, mlieka, sóje a vajec)

Potrebujeme:

olej
500g bravčového mäsa v kuse – karé, krkovička alebo orech zo stehna
500g mrazenej zeleniny pod sviečkovú
3 mrkvy
1/2 kalerábu
8 zrniek nového korenia
3-4ks bobkového listu
soľ
cukor
šťava z citróna

Ako na to:

Do tlakového hrnca dáme olej a prudko na ňom opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme
a na olej dáme zeleninu, pokrájanú mrkvu a kaleráb. Trochu popražíme, vložíme mäso, pridáme
korenie a bobkový list, zalejeme vodou len toľko, aby bola zelenina zakrytá. Necháme zovrieť,
zatvoríme tlakový hrniec a varíme 50-60 minút.
Po otvorení vyberieme korenie a bobkový list (treba dať presný počet, aby sme vybrali všetko) a
tiež mäso vyberieme na tanier. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dáme zovrieť a
pridáme soľ, cukor a šťavu z citróna, aby mala omáčka sladkokyslú chuť. Mäso nakrájame na tenké
plátky. Podávame s kukuričnými cestovinami alebo bezlepkovým knedlíkom.




Loading Facebook Comments ...