Dusené hovädzie po mexicky

Potrebujeme:
1,5 kg hovädzieho mäsa vhodného na dusenie, krájaného na malé kúsky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 / 2 kávové lyžičky soli, 1 hrnček hovädzieho vývaru, môže byť z kocky či inak konzervovaný, 1 hrnček salsy, 2 stredne veľké cukety, nakrájané na menšie kúsky ako do polievky, 1 plechovka ( 425 g ) čiernych fazúľ, 1 / 2 hrnčeka mrazených kukuričných zrn, môžu byť aj z plechovky, alebo na ten účel čerstvo predvarené, 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu, rozpusteného v 3 lyžiciach vody, krájanú vňať koriandra, ak nemáte, zelená petržlenová vňať je blízky príbuzný, kyslá smotana, krájaná paradajka

Ako na to:
V hrnci rozpálime olej, na ňom opečieme mäso dohneda. Osoľte, vmiešajte vývar a salsu. Zvoľna dusíme až je mäso mäkké, asi 1 – 1 1 / 4 hodiny. Pridajte cuketu, fazuľa a kukuricu, dobre premiešajte a duste ďalších asi 20 minút, až je to všetko pekne mäkké. Vmiešajte rozpustený škrob aby to zhustlo. Pritom opatrne, zahusťovanie škrobom je zradné! Na tanieri ozdobte krájanou paradajkou, na to lyžicu kyslej smotanou a pokryte petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...