Domáci chlieb so pšeničnými otrúbami

Na prípravu potrebujeme:

0,5 kg hladkej múky
1 kocka kvasníc
1 a ½ lyžičky soli
1/2 lyžičky cukru (kryštálový)
50 g pšeničných otrúb
1/4 l mlieka
1/4 l vody
1 lyžička rasce
25 g sekaných vlašských orechov
25 g slnečnicových semienok
25 g sekaných tekvicových semienok
tuk na vymazanie formy

Postup:

Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobené kvasnice, trošku múky. Na teplom mieste necháme kvások vykysnúť. Potom pridáme všetky ostatné suroviny a nakoniec vodu. Vypracujeme cesto, ktoré dáme ešte vykysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto dáme do vymazanej formy (môže byť taká ako na biskupský chlebík), trochu necháme ešte podkysnúť. Pečieme pri cca 180 stupňoch približne 40-45 minút. Je dobre priebežne (asi tak v polovici pečenia) chlebík potrieť slanou vodou.




Loading Facebook Comments ...