Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Domáca medovina

Potrebujeme:
med, voda, ušľachtilé kvasinky, klinček, škorica, pomarančová kôra

Ako na to:
Prevarte med s vodou a nalejte do demižóna. Pridajte kvasinky (dostanete bežne kúpiť v obchode). Potom do pláteného vrecka vložte klinček, škoricu, pomarančovú kôru a vložte do demižóna. Nechajte kvasiť v teplej miestnosti asi 2 týždne. Potom ho stiahnite hadičkou a nechajte 2 týždne odležať v pivnici alebo v inej chladnej miestnosti.

TIP: Množstvo medu určuje chuť a intenzitu nápoja. Pravá medovina dozrieva v dubových sudoch aj 3-4 roky.




Loading Facebook Comments ...