Domáca griotka

Tento recept mám rada, pretože sa v našej rodine dedí už niekoľko generácií. Pripravuje sa rýchlo, zrenie síce trvá hodnú chvíľu, ale výsledok je na nezaplatenie.

Suroviny
– 1 kgcukor
– 2 kgvišne
– 1 lrum
– 1 lvodka

Postup receptu

Pripravíme si 5 litrovú fľašu s uzáverom.Umyjeme višne, pripravíme rum a cukor. Na dno fľaše dáme vrstvu višní, ktorú posypeme vrstvou cukru.Takto vrstvíme až kým sa nám neminú všetky suroviny. Na záver zalejeme rumom.
Necháme postáť osem týždňov na chladnom a tmavom mieste, pričom zmes minimálne raz týždenne premiešame. Po ôsmych týždňoch višne scedíme a hotovú šťavu rozriedime litrom vodky. A máme hotovú griotku. Višne nevyhadzujte, sú výborné ako maškrta.




Loading Facebook Comments ...