Diviak s dubákovou omáčkou a strúhancami

Potrebujeme:

1 kg stehno z diviaka
2 hrste sušených dubákov
solamyl
0,5 l smotana na varenie
0,5 l smotana na šľahanie
1 kg zemiakov, soľ, korenie
4 ks cesnak
majorán, vegeta, bobkový list
nové korenie
1 pl bravčová masť
1 dcl olej

Ako na to:

Dubáky namočíme, potom ich dáme variť s novým a celým korením, bobkovým listom cca 45 minút.
Mäso uvaríme vcelku v samostatnom hrnci s tými istými koreninami cca 1 hodinu.
Omáčka:
Na panvici rozpálime masť, spravíme zápražku, opatrne pridáme vychladnuté dubáky, smotany a vývar z mäsa. Spolu podusíme, podľa potreby dohustíme.
Strúhance:
Zemiaky očistíme, nastrúhame na najväčších dierkach, pridáme solamyl (na 1 kg zemiakov 2 pl), soľ, pretlačený cesnak a majorán. Premiešame, vytvoríme placky a vypražime na rozpálenom oleji.
Uvarené mäso nakrájame na tenké plátky, podlejeme omáčkou a podávame s plackami.




Loading Facebook Comments ...