Bravčové soté v zemiakovej placke

Potrebujeme:

400 g bravčového alebo kuracieho mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
olej
soľ
korenie
drvenú rascu
červenú papriku
sójovú omáčku
150 g tvrdého syra na strúhanie
1 sladko-kyslú omáčku (lečo)
2 PL hladkej múky

Zemiakové placky:
500 g ošúpanych zemiakov
200 g hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
1 vajíčko
soľ
mleté čierne korenie
majorán
olej

Ako na to:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na pásiky, pretlačený cesnak, pridáme koreniny, papriku, 1 PL sójovej omáčky, podlejeme vodou asi 2 dl a necháme dusiť do mäkka. Keď je mäso mäkké pridáme sladko-kyslú omáčku (LIDL) alebo lečo, zahustíme hladkou múkou a prevaríme.

Suroviny na zemiakové placky si zmiešame dokopy a pražíme na oleji placky priemeru klasickej palacinky.

Mäsovou zmesou plníme zemiakovú placku, navrch nastrúhame syr.




Loading Facebook Comments ...