Bravčové soté v zemiakovej placke

Potrebujeme:

– 400 g bravčového alebo kuracieho mäsa
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– olej
– soľ
– korenie
– drvenú rascu
– červenú papriku
– sójovú omáčku
– 150 g tvrdého syra na strúhanie
– 1 sladko-kyslú omáčku (lečo)
– 2 PL hladkej múky

Zemiakové placky:
– 500 g ošúpanych zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajíčko
– soľ
– mleté čierne korenie
– majorán
– olej

Ako na to:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na pásiky, pretlačený cesnak, pridáme koreniny, papriku, 1 PL sójovej omáčky, podlejeme vodou asi 2 dl a necháme dusiť do mäkka. Keď je mäso mäkké pridáme sladko-kyslú omáčku (LIDL) alebo lečo, zahustíme hladkou múkou a prevaríme.

Suroviny na zemiakové placky si zmiešame dokopy a pražíme na oleji placky priemeru klasickej palacinky.

Mäsovou zmesou plníme zemiakovú placku, navrch nastrúhame syr.




Loading Facebook Comments ...