Bravčové s cestovinami

Potrebujeme:

500 g chudého bravčového (zo stehna), 400 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 4 pórkové cibule, 2 mrkvy, 200 g bezvaječných cestovín (vretienka), soľ, 3 lyžice slnečnicového oleja, korenie, 5 lyžíc zeleninového vývaru (z kocky), 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate

Ako na to:
Mäso nakrájame naprieč vlákien na hranolky silné 1 cm. Huby očistíme, krátko umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nadrobno nakrájame, pórkové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska, olúpanú mrkvu na rezance.

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cibuľu zosklovatíme na rozohriatom oleji. Pridáme mäso a prudko zo všetkých strán opečieme. Osolíme a okoreníme. Pridáme mrkvu a ďalej opekáme 3 min.

K mäsu pridáme pórkové cibule a huby. Zalejeme zeleninovým vývarom. Prikryté varíme zvoľna 5 min. Cestoviny scedíme. Mäso posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s cestovinami.




Loading Facebook Comments ...