Bharwan Gobhi – karfiol po indicky

Ingrediencie:
– 1 hlavička karfiolu
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
– 4 rajčiny alebo 1 konzerva krájaných rajčín
– 1/2 lyžičky mletej kurkumy
– 1 lyžička mletého koriandru
– 1 lyžička garam masaly
– 1 lyžička mletého čili korenia
– rastlinný olej
– 3 lyžiče nastrúhaného tvrdého syra
– čerstvé čili papričky
– čerstvé listy koriandru
– soľ

Postup:
Umytý karfiol varte 5 minút, aby trochu zmäkol. Zatiaľ si nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak a postrúhajte zázvor. Na rozohriatom oleji osmažte cibuľu, pridajte kurkumu, zázvor, soľ a cesnak a chvíľu smažte. Pridajte rozmixované rajčiny alebo rajčiny z kozervy, mletý koriander, čili korenie a garam masalu a varte, kým nevznikne hustejšia zmes. Do zmesi pridajte povarený karfiol, dobre premiešajte a duste asi 5 minút. Preložte do ohňovzdornej (zapekacej) misy, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť do vyhriatej rúry. Hotové jedlo posypte lístkami koriandru a milovníkom skutočne pálivého pridajte aj pár čerstvých čili papričiek.

Tip: Vyskúšajte aj ďalší indický recept z karfiolu a zemiakov – Aloo Gobi




Loading Facebook Comments ...