Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Zemiakové šúľance s makom

Ingrediencie: 500 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 120 g maku, 70 g práškového cukru, 50 g masla, 1 žĺtok, voda, soľ

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo pomelieme.

Dáme na plát, osolíme, pridáme žĺtok, muku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť.

Potom cesto rozdelíme na niekoľko časti a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky.

Kúsky cesta rozvaľkáme na pláte posypanom mukou a robíme šúľance, ktoré uvaríme v väčšom množstve osolené vody.

V priebehu varenia ich občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.

Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom




Loading Facebook Comments ...