Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfsmnt/hosting2_1/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Zapekané rybie filé so špenátom

Na prípravu potrebujeme: 700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb,
700 g špenátových lístkov alebo mrazený špenát,
2,5 dl prírodného bieleho vína (suché),
2,5 dl mlieka,
30 g strúhaného parmezánu,
60 g masla,
50 g múka,
soľ, štipka muškátového orieška , mleté čierne korenie

Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme vo víne.

Špenát udusíme.

Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel.

Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát.

Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.

ALEBO: Vypraný špenát posolíme a dusíme na masle.

Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme.

Pripravíme si bešamelovú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nezovrie.

Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom.

Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé.

Do olejom vymazaného pekáča dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, opäť dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu.

Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie.




Loading Facebook Comments ...