Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Vysmážaný karfiol v pivnom cestíčku

Ingrediencie: 1 karfiol , soľ , 2 lyžice citrónovej šťavy , 100 g múky , 30 g strúhaného syra , 1/2 lyžičky kari , 1 žĺtok ,1 lyžica roztopeného masla , 175 ml piva , 2 bielka ,tuk na vymastenie formy

Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme.

Krátko povaríme v osolenej vode, potom necháme okvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme zhruba 10 minút odstáť.

Zmiešame múku, syr, kari a trocha soli.

Primiešame žĺtok, mlieko a pivo.

Vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta.

Rozohrejeme fritovací hrniec na 180 stupňov.

Ružičky karfiolu postupne obalíme v cestíčku a na horúcom tuku dozlata usmažíme.

Karfiol vytiahneme z tuku a necháme ho odkvapkať

na papierovej utierke.

Podávame s tatárskou omáčkou.




Loading Facebook Comments ...