Štedrák

Potrebujeme: Cesto:
750 g polohrubej múky,
20 g droždia,
3 dl mlieka,
120 g masla,
100 g cukru,
3 žĺtky,
20 g masla,
1 žĺtok,
citrónová kôra,
vanilínový cukor,
soľ.Plnky.
1. 200 g lekváru,
2. 180 g pomletých orechov,
2 dl mlieka,
30 g strúhanky,
80 g práškový cukor,
vanilínový cukor,
citrónová kôra,
hrozienka,
3. 200 g pomletý mak,
2 dl mlieka,
120 g práškový cukor,
10 g masla,
vanilínový cukor,
citrónová kôra,
hrozienka,
4. 300 g tvarohu,
80 g práškový cukor,
80 g maslo,
20 g hrozienka,
2 žĺtky,
vanilínový cukor,
citrónová kôra,z 2 bielok sneh

Pripravíme polotuhé kysnuté cesto.

Rozdelíme na 5 rovnakých dielov.

Na vymastený plech rozvaľkáme 1 plát, potrieme lekvárom, plát cesta – orechová plnka,

plát cesta – maková plnka,

plát cesta – tvarohová plnka.

Na vrch urobíme mriežku z jednej časti cesta.

Potrieme vajíčkom a rozpusteným maslom a upečieme.




Loading Facebook Comments ...