Slané syrové pečivo

Ingrediencie: 400 g polohrubej múky, 200 g tuku, 200 g strúhaného syra (eidam), 250 ml šľahačky, soľ, rasca, mak, červená paprika, korenie podľa chuti, strúhané mandle na posypanie

Do múky nastrúhame syr a tuk, prilejeme šľahačku a zarobíme cesto.

Dáme do chladničky odpočinúť aspoň na 2 hodiny (já dávám odpočinúť cez noc)

Vyváľať na pomúčenom vale, vykrajovať tvary (kto chce, môže potrieť vajíčkom, ale nie je to nutné, posypat soľou, rascou, ap.

V stredne teplej rúre pečieme na strednej polohe do ružova.




Loading Facebook Comments ...

Slané syrové pečivo

Potrebné ingrediencie: 250 g hladkej múky., vajce., 250 g Hery., 250 g tvrdého syra alebo kocka tvarohu., 2 – 3 PL vody., vajce na potretie., drvená rasca., tuk na plech., mak., sezam., soľ

Múku nasypeme na dosku, vyklepneme do nej vajce, nožom spojíme, pridáme nastrúhanú alebo zmäknutú Heru a jemne nastrúhaný syr alebo rozdrobený tvaroh. Cesto spojíme, podsypávame múkou a dôkladne prepracujeme. Podľa potreby môžeme pridať 2 – 3 lyžice vody, nie je to však nutné. Potom z cesta vyvaľkáme asi 3 mm hrubú placku. Formičkou vykrajujeme menšie tvary alebo kolieskom nakrájame tyčinky a rozložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie alebo vymastený tukom. Potrieme rozšľahaným vajcom. Posypeme rascou, makom alebo sezamom a posolíme. Ak pripravujeme tyčinky, potrieme ich vajcom a posypávame ešte na doske a potom nožom prenesieme na plech. Pečieme pri vyššej teplote dozlatista.