Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou

Suroviny: 300 g rybie filé (pstruh alebo iné bez kostí),
40 g nepravého lososa, 4 olivy, soľ , rybie korenie,
1 pomaranč, maslo, solamyl,
2 dl smotany na šľahanie,
4 dl pomarančový džús,
2 cl pomarančový likér, olej

Pomarančovú šťavu, likér a kôru z pomaranča privedieme do varu.

Filé trochu naklepeme.

Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roládu.

Prepichneme ihlou alebo špáradlom

(ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.

Na pekáč dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.

ALEBO: Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme.

Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl asi

3 lyžičky, ktorý sme zarobili s trochou vody –

k zahusteniu omáčky.

Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla.

Na záver po odstavení pridáme do nej na kolieska nakrájaný pomaranč.

Filé podávame nakrájané na kolieska, podlejeme omáčkou.

Podávame k zemiakovým kroketám alebo k ryži.




Loading Facebook Comments ...