Rybacia polievka

Ingrediencie: 600 g kapra,
olej ,
1 ČL mletej sladkej červenej papriky ,
1 väčšiu cibuľu ,
1 zelenú papriku ,
1 červenú papriku ,
120 g mrkvy ,
80 g zeleru ,
100 ml smotany na varenie ,
1 PL kyslej smotany ,
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
1 PL citrónovej šťavy ,
1 feferónku ,
1,5 l rybacieho vývaru ,
hladkú múku na zahustenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ

Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji

z obidvoch strán.

Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.

Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.

Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.

Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.

Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.

Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.

Za občasného miešania dovaríme.

Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...

Rybacia polievka

Ingrediencie: 600 g kapra, olej, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 120 g mrkvy, 80 g zeleru, 100 ml smotany na varenie, 1 PL kyslej smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 1 PL citrónovej šťavy, 1 feferónku, 1,5 l rybacieho vývaru, hladkú múku na zahustenie, mleté čierne korenie, soľ

Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji

z obidvoch strán.

Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.

Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.

Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.

Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.

Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.

Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.

Za občasného miešania dovaríme.

Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.




Rybacia polievka

Ingrediencie: 2 väčšie rybacie hlavy,
vnútornosti, mlieč,
cibuľa,
bobkový list, čierne korenie, červená mletá paprika,
4 petržleny,
4 väčšie mrkvy,
1 stredný zeler,
1 kaleráb, olej, soľ,
1 šľahačka,
citrón alebo ocot , múka,
1 pochúťková smotana

Hlavy očistíme, opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varíme.

Hotový vývar precedíme cez husté sitko a mäso z hláv oberieme.

Všetku koreňovú zeleninu najemno nastrúhame a orestujeme na rozpálenom oleji, zaprášime múkou.

Pridáme mletú papriku a zalejeme rybacím vývarom.

Cibuľu nakrájame na drobno a spolu s vnútornosťami uložíme do vývaru a varíme asi 10 minút.

Smotanu so šľahačkou zmiešame (podľa potreby pridáme hladkú múku) a vývar zahustíme.

Dochutíme citrónom a soľou.