Ryba v smotanovej karí omáčke

Ingrediencie: 500 g morskej tresky ,
2 šalotky ,
1 ČL korenia na ryby ,
2 PL hladkej múky ,
2 PL oleja ,
1/2 červenej čili papričky (možno nahradiť 1/4 ČL sušenej) ,
1 ČL sypkej zeleninovej koreniacej zmesi ,
3 ČL korenia karí ,
200 g mrazeného hrášku ,
za hrsť lístkov stopkového zeleru ,
250 g smotany na varenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ

Filety z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájame

na 2-centimetrové kocky.

V miske zmiešame múku s korením na ryby a rybie kocky v nej obalíme.

Zvyšky múky pred smažením oklepeme.

Do hrnca dáme na rozpálený olej opražiť najemno nakrájanú šalotku.

Pridáme kúsky ryby a restujeme, pokiaľ nezískajú jemný ružový nádych.

Čili papričku opatrne zbavíme semienok a nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme k rybám.

Zalejeme trochou vody, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a karí korením.

Prisypeme hrášok a dusíme asi 4 minúty pod pokrievkou. Pridáme najemno nakrájané lístky zeleru a zalejeme smotanou.

Necháme prejsť varom a po minúte odstavíme.

Vhodnou prílohou je ryža.




Loading Facebook Comments ...