Ríbezľová fantázia

Na prípravu potrebujeme: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc vody, 1 prášok do pečiva ,ríbezle(alebo iné ovocie),1 zlatý klas(vanilkovy puding),ovocný sirup,mlieko,3 bielka,cukor

Žĺtky vymiešame a cukrom a vodou.

Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na plech,poukladame osladene ribezle a upečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.

Medzi tym si uvarime zlaty klas s trochou sirupu, dolejeme do 1/2l mliekom a uvarime puding.

Bielka si vyšlahame do tuha a pridame asi 3 lyžice práškového cukru.

Na upečeny kolač natrieme puding a na to sneh a dame na 5 až 10 min zapiect.




Loading Facebook Comments ...