Placky z letnej zeleniny

Ingrediencie: 1 ks patizón alebo 1 ks tekvica príp. 1 ks cukina,
6 – 8 ks mrkva ,
2 – 3 ks zemiaky ,
6 – 8 ks cesnak ,
3 – 4 ks vajce ,
10 – 15 dkg múka polohrubá ,
soľ ,
čierne korenie mleté ,
majoránka ,
citrónová tráva mletá ,
olej

Očisti, vyber dužinu a najemno rozmixuj 1 patizón, alebo 1 menšiu tekvicu alebo 1 väčšiu cukinu.

Ak máš z každého druhu zeleniny zvyšok – môžeš použiť všetky.

Očisti a najemno rozmixuj mrkvu a zemiaky, pretlač strúčiky cesnaku a všetko dobre premiešaj.

Zmes osoľ, okoreň, pridaj majoránku a ak máš, aj mletú citrónovú trávu.

Zapracuj do zmesi celé vajcia a po lyžiciach aj polohrubú múku, až sa zmes začne vzájomne spájať na cesto.

V hlbšej panvici rozpáĺ olej a po vareškách vkladaj do oleja cesto a tvaruj na placky.

Opraž na strednom stupni z oboch strán do zlatova.

Po opražení placky ukladaj do misy a každú vrstvu prelož jednorazovými papierovými kuchynskými utierkami, ktoré do seba nasajú prebytočný olej.

Placky servíruj teplé, na liste šalátu, alebo s čerstvými paradajkami.

Podávaj s čiernym čajom a citrónom, ktoré ti pomôžu tuky dobre stráviť.




Loading Facebook Comments ...