Pizza špeciál

Potrebujeme: 120 g polohrubej múky, 120 g grahamovej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, štipka mletej rasce, 3 lyžice oleja alebo 1 lyžica masti, asi 1,5 dl vody, 2 lyžice paradajkového pretlaku
Plnka: 80 g sardiniek, 100 g bravčovej šunky, 2 paradajky, 80 g pikantnej suchej salámy, 1 zelená paprika, 80 g šampiňónov, 150 g syra Gorgonzola alebo iného pikantného syra, 5 olív, 80 g syra Mozarella, oregano, rozmarín, petržlenová vňať, bazalka

Obe múky preosejeme do misy, pridáme droždie, soľ, cukor, rascu, olej alebo rozpustenú masť, vodu a vymiesime hladké polotuhé cesto.

Na teplom mieste necháme asi 30 minút kysnúť.

Na pomúčenej doske cesto premiesime, vyvaľkáme a uložíme

do vymastenej nádoby na pečenie pizze.

Natrieme paradajkovým pretlakom a podľa vlastnej fantázie rozložíme suroviny na plnku.

Osolíme, ochutíme oreganom, rozmarínom, posypeme postrúhaným syrom Mozarella a pečieme vo vyhriatej rúre dochrumkava.

Plnka: Sardinky necháme odkvapkať, šunku pokrájame, paradajky a zelenú papriku očistíme a pokrájame, šampiňóny očistíme a pokrájame.




Loading Facebook Comments ...