Ingrediencie: 600 g hladkej múky,
300 ml mlieka,
50 g droždia,
1 lyžička kryštálového cukru,
150 ml oleja,
1/2 lyžice vegety,
1 lyžička oregana,
100 ml kečupu ,
korenie na pizzu,
150 g plátkového syra,
100 g šunky,
100 g slaniny,
100 g eidamu, 1 vajce, múka na posypanie dosky,
tuk na vymastenie plechu,
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások (15 minút).
Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom.
Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu.
Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky.
Trojuholníky stáčame od širšieho okraja k užšiemu.
Naplnené rožteky uložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
tip:
Upečené rožteky môžete ešte potrieť prelisovaným cesnakom s olivovým olejom