Pizza Provenciale

Suroviny: 500 g hladkej múky , 3 dcl vody , 5 dkg kvasníc , 1 lyžička kryštálového cukru ,2 lyžičky soli , 0,75 dcl oleja , paradajkový pretlak , korenie na pizzu, šunka, kukurica, šampiňóny (sterilizované),syr eidam, tuniak vo vlastnej šťave, plátky slaniny, baranie rohy (na ozdobu)

Cesto: Do múky pridáme vlažnú vodu, rozdrobíme kvasnice, cukor, soľ a olej, vymiesime hladké cesto.

Necháme asi 20 minút nakysnúť.

Z uvedeného množstva výjdu 4 veľké pizzy, cesto, čo nespotrebujete môžte dať do chladničky (2-3 dni vydrží).

Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme na veľmi tenko do guľatého tvaru.

Potrieme pretlakom, posypeme pizza korením, dáme šunku, kukuricu, šampiňóny zbavené nálevu, posypeme strúhaným syrom, tuniakom bez šťavy, pridáme baranie rohy a slaninu ako ozdobu.

Pečieme vo vyhriatej rúre 180-200°C cca 15-17 min.

Ideálne je piecť na špeciálnom plechu určenom na pizzu, ale dá sa aj na obyčajnom. Obyčajný plech je treba trošičku pomastiť pred pečením.




Loading Facebook Comments ...