Pečený smäd

Potrebujeme: 1 balíček lístkové cesto,
600g mleté mäso,
paprika sladká,
paprika štipľavá,
cesnak,
rôzne korenie,
soľ,
2 vajcia,
hladká múka,
kečup,
čerstvá zelenina (paprika, rajčiny, ….)

Mleté mäso orestujeme na oleji.

Pridáme kečup, cesnak, papriku (sladkú aj štipľavú)

a pokračujeme v restovaní.

Potom túto zmes odstavíme.

Z lístkového cesta vyvaľkáme 2 placky (trochu hrubšie ako na štrúdľu).

Do vychladeného mäsa pridáme 1 celé vajce a bielok z druhého, nakrájanú zeleninu, korenie a soľ.

Vymiešanú zmes natrieme na placky z lístkového cesta.

Cesto na krajoch založíme, aby zmes nevypadla, zavinieme ako roládu a potrieme žĺtkom.

Vložíme do pekáča a dáme zapiecť do rúry.

Po upečení nakrájame na šikmé rezy.




Loading Facebook Comments ...