Nakladaná čalamáda

Potrebujeme: 6kg kapusty, 2kg paprika /farebná na spestrenie/, 2kg cibule, 2kg uhoriek, 1-2 hlávky karfiolu, mrkva, 1čajová lyž. Borkenu – Dvojsiričitan draselný.
POZOR! paradajky tam byť nesmú.
Nálev: 30dkg cukru, 2-3 Deká, 1l octu, 2l vody

Nálev: Vodu , ocot, cukor a deká uvaríme, necháme vychladnúť a precedíme cez husté sito.

Zeleninu si nakrájame podľa potreby, karfiol rozoberieme na malinké ružičky, posypeme 1 čajovou lyžičkou dvojsiričitanu.

Dôkladne zeleninu premiešame a zalejeme letným / studeným / nálevom. Necháme odstáť niekoľko hodín. Občas premiešame.

Takto pripravenú čalamádu potom natlačíme do pripravenej nádoby. Malý súdok, veľké sklenené fľaše, alebo uzatvárateľné vedro. Zvyšný nálev ak ostane tam nedávam. NEZAVÁRAME




Loading Facebook Comments ...