Najlepšia tenká pizza

Na prípravu potrebujeme: Cesto: 1/2 kg hladkej múky, 3 dl vlažnej vody, 1 kocku droždia, štipku cukru, 2 lyžice oleja, 1 dl piva (nemusí byť). Náplň: kečup, šunku, rajčiny, cibuľu, syr, oregano, olivy, plesňový syr, vajcia, klobásu, kukuricu, šampiňóny, slaninu.

Do misky vsypeme hladkú múku. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, ktoré zasypeme štipkou cukru. Nalejeme na múku, pridáme olej, prípadne pivo. Všetko zmiešame a vytvoríme tuhé cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hneď spracujeme. Cesto vyvaľkáme na drevenej doske do tvaru plechu. Vyvaľkané cesto položíme na plech (nie vymastený) a okraje potlačíme. Aj zvyšné cesto, ktoré trčí z plechu môžeme pozatláčať, aby boli okraje hrubšie. Cesto natrieme kečupom na hrubšiu vrstvu, poukladáme šunku, rajčiny, a ďalšie ingrediencie podľa svojej vlastnej chuti. Syr môžeme postrúhať navrch alebo nakrájať na plátky. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Upečieme do chrumkava.




Loading Facebook Comments ...