Mašličky s rajčiakmi a olivami

Suroviny: 350 g mašličiek,
soľ,
4 mäsité rajčiny,
200 g mozarely,
10 čiernych olív (bez kôstky),
1 viazanička bazalky,
5 PL olivového oleja,
2 strúčiky cesnaku,
čerstvo zomleté čierne korenia

Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame,

Mozarelu pokrájame na malé kocky.

Olivy rozštvrtíme.

Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.

V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.

Potom cesnak z panvice vyberieme.

Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.

Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.




Loading Facebook Comments ...

Mašličky s rajčiakmi a olivami

Potrebné ingrediencie: 350 g mašličiek,
soľ,
4 mäsité rajčiny,
200 g mozarely,
10 čiernych olív (bez kôstky),
1 viazanička bazalky,
5 PL olivového oleja,
2 strúčiky cesnaku,
čerstvo zomleté čierne korenia

Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame.

Mozarelu pokrájame na malé kocky. Olivy rozštvrtíme. Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame

na malé pásiky.

V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.

Potom cesnak z panvice vyberieme.

Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.

Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.