Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfsmnt/hosting2_1/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Losos v lístkovom ceste

Suroviny: 200 g lososa na osobu
3 mrkvy,
1 malý pórik,
šafran
maslo,
citrón,
vajce,
500 g lístkového cesta,
150 g syra Lúčina,
500 g lístkového špenátu,
soľ, sezam
Omáčka:
2 dl rybacieho vývaru (bujónu z kocky), 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor

Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.

Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a stiahnutú (z kože) rybu v celku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z Lúčiny.

Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.

Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech.

Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme bielym sezamom.

Pečieme do zlatista pri 220 stupňoch.

Omáčka: Dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu.

Necháme povariť.

Dochutíme soľou a posekaným kôprom.

Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.




Loading Facebook Comments ...