Lahôdkové rezne

Potrebujeme: 8 rezňov – morčacie, bravčové karé, soľ, olej, 20 dkg eidamu, 250ml kyslej smotany, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, karí a bylinkové korenie, hlávka cesnaku

Rezne naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme

a natrieme roztlačeným cesnakom.

Do hlbšej sklenenej nádoby dáme na dno olej, pripravený rezeň, potrieme ho olejom a naň dáme ďalší rezeň.

Postup opakujeme.

Prikryté dáme do chladu odležať.

V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme najemno postrúhaný syr a smotanu.

Pred prípravou rezne najprv obalíme v múke, potom v syrovej zmesi a napokon v strúhanke.

Vyprážame na oleji.

Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.




Loading Facebook Comments ...

Lahôdkové rezne

Na prípravu potrebujeme: kuracie alebo morčacie prsia, 3 zemiaky, 2 žemle, 2 dcl mlieka, 2 vajcia, čierne korenie, grilovacie korenie, soľ, vegeta, olej, hladká múka

Prsia naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a dáme odležať na 12 hodín.

Cestíčko: Surové zemiaky postrúhame, pridáme namočené a vyžmýkané žemle, soľ, vegetu, penu s bielkou a premiešame.

Mäso obalíme v hladkej múke, v cestíčku a vysmážame na oleji.

Podávame so zemiakmi.