Kyslá šošovicová polievka

Na prípravu potrebujeme: šošovica, zemiaky, olej, cibuľa, mletá sladká červená paprika, 250 ml kyslej smotany, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ

Dáme variť deň vopred namočenú šošovicu.Keď je polomäkká, pridáme nadrobno nakrájané zemiaky.Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,pridáme mletú sladkú červenú papriku.Keď je cibuľa „dosklovita“,vylejeme k nej šošovicu so zemiakmi,podľa potreby ešte prilejeme vodu, osolíme,okoreníme mletým čierným korením.Na troške oleja opražíme 1 PL hladkej múky,pridáme do polievky.Nakoniec v kyslej smotane rozmiešame 1-2 PL hladkej múky a vylejeme do polievky.Necháme zovrieť, dochutíme soľou.




Loading Facebook Comments ...