Kuracie prsia so smotanovo

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs , 200 g póru , 1 červená cibuľa , 4 strúčiky cesnaku , 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 60 g tvrdého syra na strúhanie , 2 dcl smotany na šľahanie , 1 kocka slepačí bujón , 6 lyžíc rastlinného oleja , 1 štipka soli , 1 štipka korenia , 1 balenie cestovín mašličky

Cibuľu najemno nakrájame, kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako ako aj obe papriky.

Cesnak nakrájame na jemné plátky alebo nasekáme na drobno. Tvrdý syr nastrúháme nahrubo.

Pór nakrájame na kolieska.

Na oleji jemne osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané prsia a smažíme domäkka.

Potom pridáme nakrájané papriky, cesnak a rozdrobíme slepačí bujón.

Zamiešame a miešame do doby, keď zelenina pustí trochu šťavy.

Potom jemne okoreníme a pridáme pór.

Po chvíli pór „ovedne“ a celú zmes znovu premiešame.

Keď sa zdá, že všetka zelenina zmäkklá, rovnomerne polejeme smotanou, ktorú necháme prehriať so zmesou a na konci posypeme strúhaným syrom.

Čakáme až sa syr rozohreje a potom odstavíme z platne a podávame s uvarenými cestovinami.

Pre miernu zmenu chuti je možné celú zmes s cestovinami zapiecť v stredne vyhriatej rúre.




Loading Facebook Comments ...