Kuracie fašírky s hubami

Na prípravu potrebujeme: 450 g pomletého kuracieho mäsa,
2 cibule,
250 g húb ( šampiňóny),
soľ, čierne mleté korenie, horčica ,
zväzok petržlenovej vňate,
1 kyslá smotana,
1 strúčik cesnaku,
olej ,
1 červená paprika

Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú alebo postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ, a dobre premiešame.

Z masy vytvarujeme úhľadné fašírky a dáme ich aspoň

na 1/2 hodiny schladiť.

Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa).

Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka.

Pridáme horčicu, smotanu, posolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme.

Touto omáčkou polejeme fašírky.

Podávame s ryžou, pečenými zemiačikmi a pokrájanou pečenou paprikou – namiesto nej môžeme dať aj inú zeleninu.




Loading Facebook Comments ...