Kurací smotanový paprikáš

Na prípravu potrebujeme: 1 kurča,
80 g oleja ,
70 g cibule ,
1 lyžičku mletej červenej papriky ,
1 lyžičku rajčiakového pretlaku ,
400 ml smotany na varenie ,
2 lyžice hladkej múky ,
soľ

Očistené a opláchnuté kurča naporciujeme.

Nadrobno posekanú cibuľku podusíme domäkka na oleji. Pridáme mletú papriku a kurča.

Podusíme.

Aby sa mäso nepripálilo, podlejeme zmes trochou teplej vody.

Po chvíli pridáme rajčiakový pretlak a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Nakoniec pridáme smotanu rozmiešanú s múkou.

Ak by šťava bola príliš hustá, pridáme trochu horúcej vody.

Dochutíme soľou.

Ako prílohu podávame domáce halušky alebo ľubovoľný druh cestoviny.




Loading Facebook Comments ...