Karfiol s hubami

Na prípravu potrebujeme: 1 karfiol,
200 g čerstvých sezónnych húb alebo šampiňónov,
1 cibuľa,
80 g tvrdého syra,
40 g masla (aj rastlinného, vhodného na pečenie),
soľ,
citrónová kôra,
rasca,
tmavý čerstvý chlieb

Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené

a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme domäkka. Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokrájame nadrobno a pridáme k uduseným hubám.

Ochutíme pokrájanou citrónovou kôrou.

Podávame na krajcoch tmavého chleba, posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...

Karfiol s hubami

Suroviny: 1 menší karfiol, 1 cibuľu, 150 g čerstvých (mrazených) húb, 2 vajcia, 3 lyžice mlieka, soľ, mleté čierne korenie, rascu, pažítku.

Karfiol očistíme, uvaríme do mäkka v osolenej vode

a scedíme.

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na troche oleja

a pridáme pokrájané huby.

Posolíme ich, premiešame a udusíme do mäkka.

Vajcia s mliekom rozšľaháme, vylejeme na huby a miešame, kým nezhustnú.

Zmes ochutíme korením a rascou a ak treba, dosolíme. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, rozdelíme ich na taniere, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, obložíme pripravenými hubami a čerstvou zeleninou.




Karfiol s hubami

Na prípravu potrebujeme: 1 karfiol,
200 g čerstvých sezónnych húb alebo šampiňónov,
1 cibuľa,
80 g tvrdého syra,
40 g masla (aj rastlinného, vhodného na pečenie),
soľ,
citrónová kôra,
rasca,
tmavý čerstvý chlieb

Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme domäkka.

Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokrájame nadrobno a pridáme k uduseným hubám.

Ochutíme pokrájanou citrónovou kôrou.

Podávame na krajcoch tmavého chleba, posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.