Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Karé na parížsky spôsob

Potrebujeme: 600 g bravčového karé,
200 g údeného mäsa,
100 ml kyslej smotany,
50 g hladkej múky,
2 vajcia,
2 lyžice mlieka,
100 g strúhanky,
korenie na fašírky,
soľ,
olej

Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme.

Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.

Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku.

K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.

Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.

Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke.

Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.

Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.




No Comments Yet.

Pridať komentár

You must be logged in to post a comment.