KURACIA PEČEŇ NA RAŽNI

Ingrediencie: 500 g hydinovej pečene, 150 g šunky, 100 g šampiňónov (z konzervy), soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 2 veľké jablká, maslo na opekanie, 4 krajce bieleho chleba, petržlenová vňať.

Umytú pečeň usušíme a pokrájame na kocky.

Plátky šunky pokrájame na štvrtky, hlavičky šampiňónov necháme odkvapkať na site.

Všetko striedavo napichujeme na ihly, osolíme, okoreníme a pečieme 5 minút na horúcom oleji.

Olúpané jablká, z ktorých sme odstránili jadrá, pokrájame na kocky veľké asi 1 cm, opečieme na horúcom oleji spolu

s kockami bieleho chleba do zlatista.

Na zohriatú misu položíme ihly, obložíme ich chlebom a jablkami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Ako prílohy podávame červenú repu, šalát so syrom a zemiaky.




Loading Facebook Comments ...