Jogurtová torta s broskyňami

Ingrediencie: 130 g práškového cukru, 130 g masla, 2 vajcia, 200 – 220 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka: 400 g bieleho smotanového jogurtu, citrónovú šťavu, 100 g práškového cukru, 20 g želatíny, 250 ml 33 % šľahačky, 2 ks vanilínového cukru

Na ozdobu: sterilizované broskyne, podrvené pistácie, nastrúhanú bielu čokoládu, číre tortové želé

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom.

Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh.

Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou.

Korpus pečieme pri teplote 180 °C asi 30 – 40 minút.

Plnka: Podľa návodu si pripravíme želatínu.

Smotanu vyšľaháme dotuha.

Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a pripravenú želatínu.

Primiešame dotuha vyšľahanú smotanu.

Na vychladnutý korpus navrstvíme plnku a odložíme ho do chladničky stuhnúť.

Tortu ozdobíme nakrájanými broskyňami, zalejeme pripraveným tortovým želé.

Až stuhne, dozdobíme tortu postrúhanou bielou čokoládou a podrvenými pistáciami.




Loading Facebook Comments ...

Jogurtová torta s broskyňami

Na prípravu potrebujeme: Cesto: 130 g práškového cukru, 130 g masla, 2 vajcia, 200 – 220 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka: 400 g bieleho smotanového jogurtu, citrónovú šťavu, 100 g práškového cukru, 20 g želatíny, 250 ml šľahačky, 2 ks vanilínového cukru

Na ozdobu: sterilizované broskyne, podrvené pistácie, nastrúhanú bielu čokoládu, číre tortové želé

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom.

Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh.

Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou.

Upečieme

Plnka: Podľa návodu si pripravíme želatínu.

Smotanu vyšľaháme dotuha.

Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a pripravenú želatínu.

Primiešame dotuha vyšľahanú smotanu.

Na vychladnutý korpus navrstvíme plnku a odložíme ho do chladničky stuhnúť.

Tortu ozdobíme nakrájanými broskyňami, zalejeme pripraveným tortovým želé.

Až stuhne, dozdobíme tortu postrúhanou bielou čokoládou a podrvenými pistáciami.