Hrachová polievka s údeným kolenom

Ingrediencie: 250 g mrkvy ,
2 veľké cibule ,
250 g kalerábu ,
250 g zemiakov ,
2 stopky zeleru ,
250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu ,
3 celé klinčeky ,
1 údené koleno (asi 1/2 kg),
1 l vody ,
500 ml svetlého piva ,
250 g párkov ,
1 ČL horčice zväzok petržlenovej vňate

Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchneme.

V hrnci zmiešame zeleninu s hrachom, pridáme koleno

a zalejeme vodou a pivom.

Pomaly uvedieme do varu a priebežne odstraňujeme zrazeninu z povrchu polievky.

Hrniec prikryjeme a varíme, pokiaľ hrach aj mäso nezmäknú.

Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso oberieme

a nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme ho späť do polievky a pridáme párky nakrájané

na kolieska.

Necháme variť asi 4 minúty.

Na záver pridáme horčicu rozmiešanú s trochou polievky

a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...