Horúca čokoláda

Na prípravu potrebujeme: 50 g čokolády na varenie ,
125 ml mlieka ,
125 ml smotany na varenie ,
mletú škoricu ,
1 balíček vanilínového cukru ,
nastrúhanú mliečnu čokoládu na ozdobenie

Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Ochutíme štipkou škorice, pridáme vanilínový cukor

a necháme prejsť varom.

Potom stiahneme z ohňa a našľaháme metličkou.

Podávame ozdobené nastrúhanou mliečnou čokoládou.




Loading Facebook Comments ...

Horúca čokoláda

Na prípravu potrebujeme: 1 tabuľku horkej čokolády (pozor… nie čokoládu na varenie) , 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a granko na ozdobenie

– čokoládu nalámeme na kocky, pridáme 1 PL šľahačkovej smotany a 1 PL mlieka necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka…

– v druhom hrnci prihrejeme zvyšné mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, rozmiešame metličkou ale POZOR…. nenecháme zovrieť. Len prihrejeme…

– pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme do hladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme…

– hotovú čokoládu už len rozdelíme do pohárov….ozdobíme šľahačkou (ale nemusí byť) a posypeme grankom alebo kakaom…