Holandské čerešňe

Ingrediencie: 300 g lístkového cesta,
1 čerešňový kompót bez kôstok,
2 lyžice Maizeny,
2 lyžice práškového cukru,
500 ml šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky,
3 lyžice práškového cukru,
2 balíčky vanilínového cukru,
POLEVA:
150 g práškového cukru,
1 lyžica citrónovej šťavy,
2 lyžice kompótovej šťavy alebo ovocného sirupu

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru(20×30 cm).

Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popicháme vidličkou.

V predhriatej rúre upečieme do zlatožlta.

Ešte horúce cesto rozrežeme ostrým nožom na dva 10 cm široké pásy.

Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml kompótovej šťavy rozmiešame 2 lyžice Maizeny a 2 lyžice práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a za stáleho miešania necháme zovrieť.

Niekoľko pekných kompótových čerešní odložíme na ozdobu, ostatné vmiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Vychladnutú čerešňovú plnku natrieme na jeden pás cesta. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým a vanilínovým cukrom dotuha.

Nahrubo natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť.

Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 lyžicami kompótovej šťavy dohladka.

Polevou potrieme druhý plát cesta a nakrájame ho na štvorce.

Na stuhnutú šlahačku poukladádáme štvorce cesta, rezy nakrájame a ozdobíme zvyšnou šľahačkou a čerešňou.




Loading Facebook Comments ...